Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1682
Title: Ротація персоналу : ресурси інституційного каналу професіоналізації кадрів та інструмента (процедури) управління персоналом публічної служби
Authors: Куйбіда, В. С.
Шпекторенко, І. В.
Keywords: посадова ротація
стажування
публічна служба
професіоналізація
професіоналізм
професійна придатність
професійна мобільність
функції посадової ротації
завдання посадової ротації
Issue Date: 2023
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: У статті авторами визначено основні завдання, які мають вирішуватись посадовою ротацією в публічній службі (цивільній). Також авторами запропоновано систему функцій як результатів процесу управління персоналом, якими має володіти посадова ротація. Дослідження здійснено в парадигмі формування професійної мобільності персоналу. Автори узагальнили, що найбільш поширеними у практиці є такі завдання посадової ротації: формування професійної компетентності, збагаченні професіоналізму, професійної придатності; набуття компетенцій суміжних посад; переміщення персоналу на інші посади з метою визначення найбільш оптимального варіанту його розстановки; запобігання професійній деформації; формування кадрового резерву; запобігання корупції. Зазначено що придатність до посадової ротації залежить також від результативності попереднього процесу професіоналізації в плані оцінки загальної професійної мобільності кандидата як його спроможності відносно швидко набувати актуальні посадові компетенції та переходити на індивідуальну інноватику в роботі. З функціональної точки зору посадова ротація повинна використовуватись у процесах: професійної орієнтації персоналу; його добору (набору, підбору, відбору) та подальшого професійного оцінювання; професійної мотивації; професійної адаптації; для професійної активізації; безперервної освіти (навчання) та професійного виховання. Зроблено висновок про те що нове бачення функціонального призначення посадової ротації полягає у тім, що вона може продуктивно використовуватись у процесах: професійної орієнтації персоналу; його добору (набору, підбору, відбору) та професійного оцінювання; професійної мотивації; професійної адаптації; професійної активізації; безперервної освіти (навчання) та професійного виховання.
Description: Куйбіда В. С. Ротація персоналу : ресурси інституційного каналу професіоналізації кадрів та інструмента (процедури) управління персоналом публічної служби / В. С. Куйбіда, І. В. Шпекторенко // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2023. – № 21. – С. 850–867. – Бібліогр. 14 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1682
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2023 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Куйбіда В. С., Шпекторенко І. В..pdf211.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.