Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/746
Title: Особливості організації навчального процесу в школах європейських країн в умовах сучасних викликів та загроз : досвід для України
Authors: Сайферс, А. В.
Keywords: публічне управління в умовах пандемії
європейський досвід
навчальний процес
позитивні тенденції
організаційні умови
заклади середньої освіти
Issue Date: 2022
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: В статті здійснено дослідження особливостей організації навчального процесу в школах, відображено специфіку функціонування та модифікацій системи середньої освіти під час пандемії. Особливу увагу було звернуто на умови навчання у закладах середньої освіти в європейських країнах, що найбільше цікавить науковців, практиків-педагогів та методистів, від початкового етапу поширення пандемії в умовах глобалізації до її спаду. На кожній стадії організації освітнього процесу в умовах пандемії відбувається науково-методичне осмислення якості організації навчання. Це також розширює методику та форми організаційних умов, потребує запровадження відповідних нормативних та організаційно-правових змін, які спричинені сучасними викликами, загрозами та потребами трансформації процесу навчання у освітніх закладах. Особливу увагу було звернено на актуальні проблеми у сфері публічного управління освітою в умовах пандемії. Такий досвід є цінним для українських управлінців також в нових умовах, які сьогодні виникли в зв’язку з воєнними положенням в Україні, що виник внаслідок нападу росії на Українську державу. В статті також окреслені особливості організації навчального процесу в школах під час пандемії як складний і неоднозначний процес, що спричинений різними чинниками, починаючи від економічних і аж до соціальних факторів. Такі надзвичайні негативні тенденції внесли значні корективи у життя суспільства в цілому світі, так і в кожної галузі зокрема.
Description: Сайферс А. В. Особливості організації навчального процесу в школах європейських країн в умовах сучасних викликів та загроз : досвід для України / А. В. Сайферс // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2022. – № 16. – С. 557–575. – Бібліогр. : 15 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/746
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2022 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сайферс А. В. Особливості організації.pdf221.8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.