Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/724
Title: Взаємодія між органами публічної влади та інститутами громадянського суспільства в Україні в умовах широкомасштабної війни
Authors: Докаленко, В.
Keywords: органи публічної влади
інститути громадянського суспільства
волонтерська діяльність
засоби масової інформації
гібридна війна
Issue Date: 2022
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: Статтю присвячено актуальному питанню владносуспільної взаємодії в умовах війни. Розглянуто загальні проблеми, випробовування та виклики, що постали перед владою та суспільством з початком повномасштабної війни в Україні. Серед них те, що: владні органи мали максимально швидко організувати роботу у нових реаліях, забезпечити реалізацію оборонної функції, створити умови для збереження життя людей, оптимізації взаємодії усіх ланок між собою, силовими структурами та громадянами; громадські організації, об’єднання, фонди постали перед вибором, яким чином приймати участь у спільному спротиві з зовнішнім ворогом та «п’ятою колоною» в Україні, оскільки довгі роки заполітизованості та складні процеси у формуванні громадянського суспільства супроводжувались створенням значної кількості громадських об’єднань, реальна користь від яких для суспільства мінімальна. Проведено аналіз нормативно-правового забезпечення волонтерської діяльності, розкрито проблеми, з якими зіштовхуються волонтери та визначено загальні умови, у яких працюють волонтери під час війни. Розглянуто питання гібридної війни, місце та роль інститутів громадянського суспільства у протидії ідеологічному пресингу й безперервній пропаганді з боку супротивника. Визначено особливості участі засобів масової інформації у інформаційній війні. Виокремлено шляхи подолання недоліків у владно-суспільній взаємодії в умовах воєнного часу.
Description: Докаленко В. Взаємодія між органами публічної влади та інститутами громадянського суспільства в Україні в умовах широкомасштабної війни / В. Докаленко // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2022. – № 15. – С. 87–103. – Бібліогр. : 15 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/724
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2022 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Докаленко В. В. Взаємодія між органами.pdf333.41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.