Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/907
Titel: Канкіт – форпост Ольвійської держави (До питання про місцезнаходження поселення згідно з «Декретом на честь Протогена»)
Autoren: Котляр, Ю. В.
Шевченко, Н. В.
Stichwörter: Канкіт
Ольвія
«Декрет на честь Протогена»
епіграфіка
археологія
Миколаїв VI
Erscheinungsdatum: 2019
Herausgeber: ЧНУ ім. Петра Могили
Serie/Report Nr.: Історія;
Zusammenfassung: Проблема місцезнаходження поселення Канкіт, зазначеного в «Декреті в честь Протогена», на сьогодні є дискусійною. Існуючі версії, що зустрічаються в роботах М. Лагути, І. Фабриціус, М. Болтенка, І. Снитка не є достатньо переконливими. З нашої точки зору під назвою Канкіт слід уважати поселення Миколаїв VI. Так як це найбільш північний форпост Ольвійської держави, жителі якого контролювали переправу через р. Інгул. Тому саям царя Сайтафарна логічним було б переправлятися саме в цьому районі. Датування події, описаної в «Декреті в честь Протогена», з огляду на сучасні дослідження, відноситься до останніх десятиліть III ст. до н. е. Знахідки на території Миколаєва VI і некрополя Олександрівського, І. Снитко та І. Смирнов датують IV – III ст. до н. е. З огляду на точку зору К. Смирнова про тотожність саїв і сарматів (язигів), яку підтримує М. Лисенко, не є випадковим виявленням могильника сарматського часу біля Миколаєва VI.
Beschreibung: Котляр Ю. В. Канкіт – форпост Ольвійської держави (До питання про місцезнаходження поселення згідно з «Декретом на честь Протогена») / Ю. В. Котляр, Н. В. Шевченко // Наукові праці : наук. журн. – Миколаїв, 2019. – Т. 321. Вип. 309. – С. 22–23. : Бібліогр. 22 назви.– (Історія).
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/907
ISSN: 2311-1674
Enthalten in den Sammlungen:Котляр Юрій Вадимович

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
Т. 321. Вип. 309, 2019.pdf1.54 MBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.