Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1634
Назва: Формування лідерських якостей молоді як необхідна умова розвитку держави
Автори: Акімова, Т. Ю.
Ключові слова: лідерство
молодь
лідерські якості
Дата публікації: 2021
Видавництво: Ємельянова Т. В.
Короткий огляд (реферат): У статті досліджуються формування лідерських якостей молоді, розвиток компетентних і активних спеціалістів, здатних приймати ефективні рішення, брати на себе відповідальність, правильно взаємодіяти з іншими людьми, працювати в команді. Розкрито багатоаспектність молодіжного лідерства. Розглянуто основні типи лідерства виходячи з суспільної діяльності: політичної, державної, підприємницької, громадської чи освітньої. Виокремлено два види лідерства, а саме: індивідуальне лідерство та інституційне що абсолютно корелюється з поділом будь-якої людської діяльності на індивідуальну та соціально-групову. Розкрито одну з теорій лідерства - «лідерство служіння» («servant leadership») та її основні принципи. У контексті дослідження молодіжного лідерства приділена увага моделі лідерських компетенцій М. Меткалфу, М. Морроу-Фоксу та С. Кеннона презентована авторами у збірнику «Leadership 2050». Розкрито базові принципи формування лідерських якостей у молоді, такі як :принцип наявності первинних потенційних задатків, принцип творення та активності, принцип змістовності та продуктивності навчання, принцип виховного навчання, принцип індивідуалізації та диференціації навчання, принцип перманентності та принцип самореалізації та рефлексії. Визначені основні модулі, які доцільно використовувати для розвитку лідерства у молоді за дослідженням Американської асоціації виховання та розвитку. Розроблені рекомендації щодо формування та актуалізації лідерських навичок молоді.
Опис: Акімова Т. Ю. Формування лідерських якостей молоді як необхідна умова розвитку держави / Т. Ю. Акімова // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2021. – № 14. – C. 850–868. – Бібліогр. 17 назв.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1634
ISSN: 2616-6216
Розташовується у зібраннях:2021 рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Акімова Т. Ю..pdf357.44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.