Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/760
Title: Досвід формування правового механізму публічного управління у сфері охорони торговельних марок в країнах Європи : проблеми та перспективи його впровадження в Україні
Authors: Слободянюк, Д. С.
Keywords: державне управління
правовий механізм
торговельна марка
товарний знак
інтелектуальна власність
досвід
Issue Date: 2022
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: Статтю присвячено аналізу європейського досвіду формування правового механізму публічного управління у сфері охорони та захисту торговельних марок. Зокрема, вивчено та проаналізовано особливості правової охорони торговельних марок в Італії, Португалії, Швейцарії, Франції та інших країнах Європейського Союзу. Окрему увагу приділено питанню охорони територіальних марок та їх співвідношенню з добре відомими марками. Визначено, що формування європейських стандартів щодо охорони та захисту торговельних марок у Європейському Союзі було зумовлене процесами глобалізації та інтеграції. В статті звертається увага на необхідність подальшої підготовки України до членства в Європейському Союзі шляхом завершення всеосяжної трансформації всіх сфер. Однією з таких сфер є сфера інтелектуальної власності, зокрема, але не виключно, щодо питань правової охорони та захисту торговельних марок. Трансформація сфери правової охорони та захисту об’єктів інтелектуальної власності є важливим та необхідним елементом вільного обміну товарами та послугами та економічного розвитку й процвітання України. Автором на основі проведеного дослідження визначено основні напрямки, розвиток яких, дозволить підвищити рівень правової охорони та захисту торговельних марок в Україні за рахунок удосконалення правового механізму державного управління в сфері інтелектуальної власності. Встановлено, що подальше удосконалення законодавчого клімату в сфері інтелектуальної власності в Україні є необхідною умовою для її міжнародної інтеграції.
Description: Слободянюк Д. С. Досвід формування правового механізму публічного управління у сфері охорони торговельних марок в країнах Європи : проблеми та перспективи його впровадження в Україні / Д. С. Слободянюк // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2022. – № 17. – С. 814–833. – Бібліогр. : 14 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/760
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2022 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Слободянюк Д. С. Досвід формування.pdf225.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.