Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1663
Title: Про доцільні зміни в управлінні стратегічним розвитком регіонів України в умовах війни (на прикладі Івано-франківської області)
Authors: Дзвінчук, Д.
Гладій, В.
Попович, В.
Петренко, В.
Keywords: стратегія
перемога
відновлення
розвиток
управління
цілі
інтереси
співпраця
результат
Issue Date: 2023
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: На прикладі Івано-Франківської області розглянуто доцільність та обґрунтовано можливості внесення змін в процеси і процедури публічного управління стратегічним розвитком регіонів України в умовах воєнного часу, повоєнного відновлення та майбутнього розвитку. Продемонстровано, що як у запропонованому переліку планів окремих робочих груп Національної Ради з Відновлення України (НРВУ), так і в інших публічних документах не спостерігається цілісного і стратегічно узагальненого бачення відновлення та розвитку країни на основі єдиного для всієї держави стратегічного документу. Це вимагає внесення в процеси і процедури стратегічного управління таких змін, які б гарантували врахування в стратегічних планах, цілях ізавданнях окремих регіонів не тільки загальнодержавних цілей та інтересів регіону, а й брали до уваги цілі та інтереси ще й інших регіонів та міжрегіональних утворень країни, які диференційовано на 4 категорії: тимчасово окупованих, деокупованих, прифронтових і тилових. Запропонована диференціація вимагає переходу системи до використання новітніх технологій управління з погодження і гармонізації стратегічних цілей та інтересів представницької влади, науки, бізнесу і громадськості на всіх рівнях системи публічного управління та адміністрування із одночасним створенням для інтеграції інтелектуального потенціалу і ресурсів влади, бізнесу та громадськості при органах публічного управління кожного регіону на всіх рівнях його управлінської ієрархії т. зв. дорадчих структур науково-консультативно-навчального супроводу стратегічного управління сталим розвитком. На прикладі здійснених у такій структурі науково-теоретичних напрацювань і практичних рекомендацій показано доцільність використання з цією метою діючої в рамках вищого навчального закладу науково-навчальнодослідницької лабораторії (ННДЛ).
Description: Про доцільні зміни в управлінні стратегічним розвитком регіонів України в умовах війни (на прикладі Івано-франківської області) / Д. Дзвінчук, В. Гладій, В. Попович, В. Петренко // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2023. – № 20. – С. 398–422. – Бібліогр. 59 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1663
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2023 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дзвінчук Д., Гладій В., Попович В., Петренко В..pdf250.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.