Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1607
Title: Активна позиція української молоді та прозорість влади як основа розбудови громадянського суспільства в умовах децентралізації
Authors: Костєва, Т. Б.
Keywords: громадянське суспільство
децентралізація
молодь
прозорість влади
сильна громада
Issue Date: 2021
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: У статті розглянуто проблему прозорості органів влади місцевого рівня, зниження активності громадян та пасивність молоді до процесу контролю за органами влади. Дослідження вказує, що повна та актуальна інформація на веб-сайті та постійний контакт з жителями, підсилить позитивний імідж громад серед інших громад та усіх зацікавлених у співпраці сторін. У статті піднімається питання прозорості у Миколаївському районі, де активісти натрапляють на значну кількість супротиву та закритості влади від громадян, пояснюючи це тим, що не варто витрачати час на інформування. Сучасний світвимагає кардинально відркитого, інформаційного підходу. Адже процес децентралізації передбачає, що з часом, громади мають забезпечувати себе в усьому самостійно, мають настільки зараз розкрити в громадах потенціал, щоб провідні ресурси були основою для самодостатності. Розбудова громадянського суспільства, активне залучення до цього процесу молодого покоління є одним із найважливіших завдань суспільного розвитку в Украї ні на її шляху до успішної інтеграції в світову спільноту.
Description: Костєва Т. Б. Активна позиція української молоді та прозорість влади як основа розбудови громадянського суспільства в умовах децентралізації / Т. Б. Костєва // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2021. – № 11. – C. 216–231. – Бібліогр. 16 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1607
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2021 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Костєва Т. Б..pdf388.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.