Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1518
Title: Особливості формування мовної компетентності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування : теоретичні аспекти
Authors: Козлова, Л. В.
Капустіна, Н. В.
Keywords: компетентність
компетенція
мовна компетентність
державна служба
реформування державної служби
Issue Date: 2019
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: У статті розглянуто основні теоретичні питання щодо формування компетентностей державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, зокрема, науковий інтерес становили питання формування саме мовної та комунікативної компетентності. Стаття присвячена визначенню напрямів удосконалення професійної компетентності державних службовців. Для досягнення мети були вирішені наступні завдання: дослідити основні особливості компетентності та компетенції державних службовців на теоретичному рівні, визначити складності формування мовної компетентності, проаналізувати основні проблеми при формуванні компетентностей державних службовців, які виникають в практичній діяльності. Матеріалами для дослідження стали основні наукові праці вітчизняних дослідників та фахівців в сфері вивчення компетентностей та компетенції державних службовців, а також аналіз загальних проблем, які виникають в практичній діяльності державних службовців. Серед методів, які були використані в дослідженні, слід зазначити метод системного аналізу, методи порівняння та моделювання ситуацій. В результаті дослідження було визначено основні механізми формування мов них компетентностей державних службовців, місце та роль в комунікативній діяльності державних службовців, важливості цих компетентностей для професійної діяльності та відповідності професійним кваліфікаційним характеристикам працівників органів державної влади та місцевого самоврядування. Що пов’язано з такими ключовими категоріями проходження державної служби, як оцінка діяльності державного службовця, оцінка компетентностей державних службовців та її вплив на сумлінне ставлення до виконання поставлених обов’язків та викликів, які постають на державній службі. Таким чином, було досліджено зміст основних понять і термінів, встановлено відмінності між термінами компетентність та компетенція, вивчено їх вплив на процедуру оцінки діяльності державного службовця, проаналізовано основні елементи мовної компетентності та її роль і місце в контексті реформування державної служби.
Description: Козлова Л. В. Особливості формування мовної компетентності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування : теоретичні аспекти / Л. В. Козлова, Н. В. Капустіна // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2019. – № 4. – C. 356–378. – Бібліогр. 32 назви.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1518
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2019 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Козлова Л. В., Капустіна Н. В..pdf383.22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.