Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1503
Title: Соціальна відповідальність органів місцевого самоврядування як крок до розвитку громадянського суспільства (на прикладі Миколаївського району)
Authors: Костєва, Т. Б.
Файчук, О. Л.
Keywords: місцеве самоврядування
децентралізація
соціальна відповідальність
громадянське суспільство
європейські цінності
Issue Date: 2019
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: У статті розглянуто теоретичні та практичні аспекти діяльності органів місцевого самоврядування у сучасний період розвитку українського суспільства, розкрито сутність та значення соціальної відповідальності в управлінні на місцях, а також значення головних аспектів у становленні та розвитку громадянського суспільства. Зазначено практику розвинених країн світу, що дає змогу побачити значну різноманітність способів організації місцевого самоврядування. Визначено особливості соціальної відповідальності у період децентралізації. На основі аналізу практичної діяльності органів місцевого самоврядування Миколаївського району з’ясовано низький рівень становлення інституту соціальної відповідальності, що не виправдовує стратегічного плану щодо розвитку європейських цінностей у побудові громадянського суспільства через призму взаємодії громади та місцевої влади. Авторами вказується на необхідності використовувати досвід сільських рад, ОТГ, які мають яскравий приклад всезадоволеності громади розвитком сіл, загальним благоустроєм та орієнтацією на кожну особистість. Наголошено що спецiальнi принципи спiвпрацi мiж Україною та ЄС покликанi на регулювання вiдносин в межах рiзних галузей. Обґрунтовано завдання щодо становлення та розвитку громадянського суспільства через призму чіткої соціальної відповідальності органів місцевого самоврядування перед громадою та суспільства загалом.
Description: Костєва Т. Б. Соціальна відповідальність органів місцевого самоврядування як крок до розвитку громадянського суспільства (на прикладі Миколаївського району) / Т. Б. Костєва, О. Л. Файчук // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2019. – № 3. – C. 57–76. – Бібліогр. 20 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1503
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2019 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Костєва Т. Б., Файчук О. Л..pdf1.86 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.