Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1488
Title: Проблеми ефективного здійснення державного фінансового контролю в Україні на сучасному етапі та способи його удосконалення
Authors: Шульга, А. А.
Білоус, С. П.
Keywords: фінансовий контроль
здійснення державного фінансового контролю
суб’єкти фінансового контролю
нормативно-правова база
фінансові правопорушення
Issue Date: 2018
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: У статті розглядаються проблеми ефективного здійснення державного фінансового контролю в Україні на сучасному етапі. На початку дослідження зазначено, що існує потреба вдосконалити державний фінансовий контроль, оскільки постійно розвиваються технології і суспільно-державні відносини, здійснюється реформування різних інститутів публічної влади та окремих сфер народного господарства. На початку окреслено фактори та явища, що перешкоджають ефективному здійсненню державного фінансового контролю в Україні. Наведено різні статистичні дані, на основі яких зроблено висновок, що у процесі здійснення державного фінансового контролю та подальшої реалізації його наслідків необхідно підходити комплексно. Значна уваги приділяється нормативно-правовому забезпеченні державного фінансового контролю. Зазначено, що вирішення проблем у нормативно-правовому супроводі здійснення державного фінансового контролю підвищить якість та результативність такого контролю. А розробка організаційно-методичних заходів для реалізації відповідних нормативно-правових актів, компетентного розподілу пріоритетів, підвищення рівня правової культури та грамотності осіб, які уповноваженні на здійснення державного фінансового контролю сприятимуть ефективній реалізації законодавчих норм. У статті перераховані пріоритетні напрями модернізації вітчизняної системи державного фінансового контролю в контексті сталого економічного розвитку. Сформульовано основні способи удосконалення інституту державного фінансового контролю. Наприкінці статті зроблено висновок, що сьогодні державний фінансовий контроль є важливим інструментом публічного управління, за допомогою якого можна виконати відповідні завдання, пов’язані з діяльністю органів публічної влади. Наведено заходи, які необхідно зробити з метою усунення означених проблем.
Description: Шульга А. А. Проблеми ефективного здійснення державного фінансового контролю в Україні на сучасному етапі та способи його удосконалення / А. А. Шульга, С. П. Білоус // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2018. – № 2. – C. 445–471. – Бібліогр. 10 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1488
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2018 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шульга А. А., Білоус С. П..pdf1.63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.