Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1480
Title: Удосконалення механізму фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я як пріоритету державного регулювання демографічного розвитку
Authors: Драган, І. О.
Долінченко, О. М.
Keywords: демографічний розвиток
державне регулювання
охорона здоров’я
удосконалення регуляторного механізму
фінансове забезпечення
Issue Date: 2018
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: В статті на основі проведеного аналізу розвинуто положення щодо уточнення сутності державного регулювання демографічного розвитку на основі уточнення його особливостей, зокрема через такий напрям, як охорона здоров’я. Обґрунтовано методичний підхід щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я як пріоритету державного регулювання демографічного розвитку. Показано, що механізми державного регулювання обумовлюють формування демографічних потреб, що визначають особливості демографічної поведінки, а також формування умов щодо їх реалізації, зокрема через сферу охорони здоров’я. Проведений аналіз виявив суттєву обмеженість фінансових можливостей державного впливу на демографічні процеси через сферу охорони здоров’я, що обумовлює необхідність його оптимізації та пошуку резервів щодо використання фінансовоматеріальних ресурсів. У зв’язку з цим обґрунтовано підхід до удосконалення механізму фінансування сфери охорони здоров’я як пріоритету державного регулювання демографічного розвитку, що спрямований на забезпечення суспільно виправданого розподілу коштів.
Description: Драган І. О. Удосконалення механізму фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я як пріоритету державного регулювання демографічного розвитку / І. О. Драган, О. М. Долінченко // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2018. – № 2. – C. 276–295. – Бібліогр. 21 назва.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1480
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2018 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Драган І. О., Долінченко О. М..pdf1.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.