Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1467
Title: Державне управління у сфері торгівлі мисливською та рибальською продукцією у Галичині ХІХ – початку ХХ ст. : ветеринарний аспект
Authors: Дробот, І. О.
Проців, О. Р.
Keywords: Галичина
торгівля
мисливські тварини
державне регулювання
ветеринарія
рибальство
Issue Date: 2018
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: Розглядаються ветеринарні аспекти державного управління при торгівлі мисливською та рибальською продукцією у Галичині ХІХ – початку ХХ ст. Досліджується вплив законодавчих актів Галичини та Другої Речі Посполитої в частині торгівлі мисливською та рибальською продукцією, що мали визначальний вплив на споживання якісних продуктів на внутрішньому ринку. Висвітлено міжнародні договори між Австро-Угорською імперією та країнами Європи, які врегульовували питання якості та безпечності мисливської та рибальської продукції. Встановлено, що досвід європейських країн застосовувався також у Галичині. Проаналізовано діяльність органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, організацій, що займались торгівлею в частині правозастосування ветеринарної складової. Проілюстровано тогочасну наукову літературу, що висвітлювала проблеми якості харчової мисливської продукції. Проаналізовано роль Львівської ветеринарної академії, рільничої академії у Дублянах в організації методичного та практичного забезпечення ветеринарного нагляду у Галичині.
Description: Дробот І.О. Державне управління у сфері торгівлі мисливською та рибальською продукцією у Галичині ХІХ – початку ХХ ст. : ветеринарний аспект / І. О. Дробот, О. Р. Проців // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – Миколаїв : Ємельянова Т. В., 2018. – № 1. – C. 98–111. – Бібліогр. 37 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1467
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2018 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дробот І. О., Проців О. Р..pdf179.47 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.