Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/886
Назва: Трансформація військово-політичного союзу між Японією та США у ХХІ столітті
Автори: Михайлов, І.
Ключові слова: США
Японія
військово-політичний союз
КНР
стратегічне партнерство
АТР
Дата публікації: 2021
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): Офіційно Японія пов'язана з США відносинами союзництва і співпраці, при цьому провідна роль в цьому альянсі належить Сполученим Штатам. Згідно з двосторонньою угодою безпеки, США беруть на себе відповідальність за оборону Японії від зовнішньої агресії, для чого розміщують на її території велику кількість своїх військових об'єктів, а також проводять на свій розсуд розміщення і переміщення військової техніки, озброєнь і персоналу. Американсько-японський військовий союз, незважаючи на наявні проблеми, продовжує досить динамічно розвиватися, він цінується як Вашингтоном, так і Токіо. Союз вигідний обом країнам: США мають великий військовий контингент в АТР у безпосередній близькості від Китаю та КНДР і непогано заробляють на постачанні в Японію своєї військової техніки, а японська сторона – захист певний захист від можливої агресії з боку КНДР. У статті розкрито особливості трансформації військово-політичного союзу між Японією та США у ХХІ ст.
Опис: Михайлов І. Трансформація військово-політичного союзу між Японією та США у ХХІ столітті / І. Михайлов // Acta de Historia & Politica : Saeculum XXI. – 2021/2022. – Т. III. – С. 31–40. : Бібліогр.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/886
ISSN: 2708-0889
Розташовується у зібраннях:2021 рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Михайлов І. Трансформація військово-.pdf547.55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.