Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/856
Назва: Сутність прав інтелектуальної власності відповідно до положень хартії основних прав Європейського Союзу
Автори: Антонова, Л. В.
Ключові слова: Європейський Союз
інтелектуальна власність
право інтелектуальної власності
стаття 17 Хартії основних прав Європейського Союзу
сутність прав інтелектуальної власності
Хартія основних прав Європейського Союзу
теорії сутності
Дата публікації: 2022
Видавництво: Ємельянова Т. В.
Короткий огляд (реферат): У статті теоретично висвітлено європейські підходи до розуміння сутності прав інтелектуальної власності відповідно до положень Хартії основних прав Європейського Союзу на основі європейської судової прецедентної практики у сфері прав інтелектуальної власності. Сутність прав інтелектуальної власності розглянуто саме у межах Європейського Союзу. Визначено що найактуальнішими видами прав інтелектуальної власності в Європейському Союзі є авторське право, патенти та права на товарні знаки. З’ясовано що ексклюзивність та винагорода є двома основними визначальними ознаками прав інтелектуальної власності в ЄС. Встановлено зв’язок між функціями і видами прав інтелектуальної власності. Виявлено, що головною функцією прав інтелектуальної власності є економічна. У зв’язку із цим здійснено ґрунтовний аналіз сутності статті 17 Хартії основних прав Європейського Союзу, що має суто економічний характер. Розкрито абсолютну та відносну теорію сутності. Зауважено що поняття сутність не застосовується систематично, а зазвичай лише у випадках, де є необхідність підкріплення відповідної аргументації. Проаналізовано низку судових справ Суду Європейського Союзу щодо трактування сутності прав інтелектуальної власності. У результаті чого виявлено, що Суд Європейського Союзу не ISSN 2616-6216. Publ. upr. reg. rozvit. 2022, №18: 1018-1039 Сутність прав інтелектуальної власності відповідно до положень хартії основних прав Європейського союзу підтримуєабсолютнутеоріюсутностіправусферіінтелектуальної власності. На прикладі Німеччини, як одного із «правових стовпів» європейськогоспівтовариства, розглянутояк сутністьрозуміється у національній правовій системі та конституційних традиціях міжнародного права з прав людини.
Опис: Антонова Л. В. Сутність прав інтелектуальної власності відповідно до положень хартії основних прав Європейського Союзу / Л. В. Антонова, Л. М. Івашова // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2022. – № 18. – С. 1018–1039. – Бібліогр. : 14 назв.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/856
ISSN: 2616-6216
Розташовується у зібраннях:2022 рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Антонова Л. В. Сутність прав.pdf248.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.