Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1589
Назва: Методика визначення здеградованої території міста та локальних потенціалів для її ревіталізації
Автори: Горблюк, С. А.
Ключові слова: місто
ревіталізація міста
здеградована територія
зона ревіталізації
локальні потенціали міста
Дата публікації: 2020
Видавництво: Ємельянова Т. В.
Короткий огляд (реферат): У статті обґрунтовано сутність здеградованої міської території, розглядаючи концентрацію на ній соціальних, економічних, просторових і екологічних негативних кризових явищ. Представлено матрицю визначення здеградованої міської території та локальних потенціалів для її відновлення як методичний інструмент політики ревіталізації міста. Вона дає змогу проаналізувати та оцінити розвиток чотирьох ключових сфер міста: спільнота, економіка, простір і довкілля. У роботі запропоновано індикатори внутрішніх і зовнішніх чинників, які дозволяють встановити здеградованість території міста. Доведено, що при визначенні зони ревіталізації у межах здеградованої міської території необхідно ідентифікувати локальні потенціали для її відновлення. При цьому, концентруючи ресурси на обмеженій території, суб’єктам міського врядування слід прагнути досягти мультиплікативного ефекту для сталого розвитку не лише здеградованої території, а й міста в цілому.
Опис: Горблюк С. А. Методика визначення здеградованої території міста та локальних потенціалів для її ревіталізації / С. А. Горблюк // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2020. – № 10. – C. 1040–1058. – Бібліогр. 11 назв.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1589
ISSN: 2616-6216
Розташовується у зібраннях:2020 рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Горблюк С. А..pdf499.05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.