Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1559
Titel: Кореляція суспільних феноменів «публічний простір» та «держава»
Autoren: Лукін, С. Ю.
Stichwörter: публічна сфера
публічний простір
держава
феномен
діалог
Erscheinungsdatum: 2020
Herausgeber: Ємельянова Т. В.
Zusammenfassung: У статті досліджується диференціація публічної сфери, яка розглядається на основі еволюції інституту монарха в процесі буржуазно-демократичних трансформацій в Європі і США, переходу від концепції феодально-станової репрезентації влади до буржуазно-демократичної концепції. Методологія дослідження включає в себе використання історичного і логічного методів, які дозволяють на основі вивчення теорії та практики державного управління простежити становлення публічного простору, а також визначити його основні елементи та взаємозв’язки між ними. Основними висновками проведеного дослідження є наступні положення: публічний простір багато в чому залежить від репрезентації влади в умовах інформатизації державного управління, а також розвитку засобів масової інформації в умовах масової демократії; державна влада бере на себе функції координації публічного простору та публічної політики; відбувається консолідація суспільної влади вмережевому публічному просторі; подолання «рефеодалізації» публічної сфери можливо на основі досягнення державою і суспільством нових політичних компромісів; публічні актори потребують постійної підтримки з боку суспільства в умовах кризи публічності.
Beschreibung: Лукін С. Ю. Кореляція суспільних феноменів «публічний простір» та «держава» / С. Ю. Лукін // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2020. – № 8. – C. 345–368. – Бібліогр. 23 назви.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1559
ISSN: 2616-6216
Enthalten in den Sammlungen:2020 рік

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
Лукін С. Ю..pdf459.22 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.