Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1523
Назва: Міжнародний досвід фінансування реформ у сфері охорони здоров’я
Автори: Андріяш, В. І.
Малікіна, О. А.
Полякова, О. А.
Ключові слова: охорона здоров’я
медицина
система охорони здоров’я
медичні реформи
Дата публікації: 2019
Видавництво: Ємельянова Т. В.
Короткий огляд (реферат): В статті розглядаються особливості міжнародного досвіду фінансування реформ в сфері охорони здоров’я, оскільки витрати на охорону здоров’я європейських країн є одними із ключових показників рівня соціального розвитку й відображенням ступеня уваги, яка приділяється державою та суспільством здоров’ю громадян. Визначено, що рівень національних витрат на охорону здоров’я є відносною величиною, яка розраховується як загальний обсяг державних та приватних витрат на охорону здоров’я протягом календарного року. На основі аналізу встановлено, що в зарубіжних країнах національні витрати на охорону здоров’я складають також кошти зовнішніх запозичень, грантів та пожертвувань від міжнародних установ та неурядових організацій. Розглянуто основні проблеми фінансової підтримки галузі охорони здоров’я та наведено шляхи їх вирішення з урахуванням моделей фінансування цієї сфери в зарубіжних країнах. На сучасному етапі розвитку системи охорони здоров’я України державний та місцеві бюджети залишаються основним джерелом фінансування, але вони ще не в змозі забезпечити його належне функціонування, що вимагає термінового прийняття рішень з використанням існуючих кращих практик зарубіжних країн.
Опис: Андріяш В. І. Міжнародний досвід фінансування реформ у сфері охорони здоров’я / В. І. Андріяш, О. А. Малікіна, О. А. Полякова // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2019. – № 5. – C. 474–492. – Бібліогр. 18 назв.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1523
ISSN: 2616-6216
Розташовується у зібраннях:2019 рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Андріяш В.І., Малікіна О. А., Полякова О. А..pdf520.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.