Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1544
Title: Проблеми державної кадрової політики та перспективи їх вирішення на регіональному та муніципальному рівнях в Україні
Authors: Андріяш, В. І.
Євтушенко, О. Н.
Гончар, С. В.
Keywords: державна кадрова політика
регіональний рівень
муніципальний рівень
кадрова робота
Issue Date: 2020
Publisher: Ємельянова Т. В.
Abstract: У статті проаналізовано особливості стану сучасної державної кадрової політики на регіональному та муніципальному рівнях в Україні, що представляє собою особливу систему офіційно визнаних цілей, завдань, пріоритетів й принципів щодо організації та регулювання кадрових процесів і взаємовідносин. Відзначено, що без розуміння особливостей державної кадрової політики як соціального інституту, практично неможливо належним чином забезпечити найважливіші конституційне право службовців на роботу і професійно-кваліфікаційний розвиток. Розглянуто передумови формування нової парадигми державної кадрової політики, як соціального інституту, орієнтованого на демократичний розвиток українського суспільства відповідно до вибраного курсу євроінтеграції. Встановлено, що державна кадрова політика поступово перетворюється не в інструмент боротьби за владу, і її зміст, а на громадський ресурс публічного управління країною. Визначено особливості реалізації державної кадрової політики на регіональному та муніципальному рівні, які в умовах децентралізації є провідними рівнями державної політи ки розвитку країни. На сучасному етапі розвитку кадрового потенціалу країни кадрова політика повинна бути складовою соціально-економічного розвитку регіону, громади і передбачати вдосконалення кадрової роботи на регіональному та муніципальному рівнях.
Description: Андріяш В. І. Проблеми державної кадрової політики та перспективи їх вирішення на регіональному та муніципальному рівнях в Україні / В. І. Андріяш, О. Н. Євтушенко, С. В. Гончар // Публічне управління та регіональний розвиток = Public Administration and Regional Development : наук. журн. – 2020. – № 7. – C. 8–36. – Бібліогр. 14 назв.
URI: https://dspace.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1544
ISSN: 2616-6216
Appears in Collections:2020 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Андріяш В. І., Євтушенко О. Н., Гончар С. В..pdf472.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.